Följ Kaustik AB

Kaustik/Aiai utvald som pilot för integration mot Försäkringskassans nya IT-stöd

Pressmeddelande   •   Apr 13, 2016 10:39 CEST

Aiai är ett av få utvalda systemstöd som, innan lanseringen i höst, ska testa Försäkringskassans kommande digitalisering av tidsredovisningen.

På Kaustik ser vi fram emot kommande samarbete med Försäkringskassan gällande utvecklingen av deras framtida IT-stöd. Försäkringskassan har informerat om att tester planeras påbörjas under juni månad.

- Förutom den höga kunskap vi har inom IT, och då i synnerhet systemstöd inom personlig assistans, har vi även tagit till oss synpunkter och värdefulla reflektioner från våra kunder som kommer vara viktiga i dialogen med Försäkringskassan, säger Carina Ekblad på Kaustik.

Kaustik utvecklar verksamhetsstödet Aiai (Administrativ Interaktiv Assistans över Internet) som effektiviserar administrationen och säkrar kontrollen av personlig assistans. Det webbaserade systemet har skräddarsytts för den som arbetar med eller brukar assistans. Aiai underlättar och automatiserar den omfattande administration som personlig assistans kräver, vilket innebär att användarna i högre grad kan fokusera på själva utförandet av assistansen. Med drygt 40 000 användare är Kaustik marknadsledande i Sverige vad gäller verksamhetssystem för personlig assistans.

Kaustik är ett IT-företag, men också ett kunskapsföretag som med ett genuint engagemang förmedlar kompetens och bidrar i angelägna frågeställningar inom området personlig assistans. Kaustik publicerar Aiai-magasinet, anordnar Akademi samt arrangerar en viktig mötesplats under Almedalsveckan kring ämnena personlig assistans och tillgänglighet. Kaustik har även utvecklat produkten Omsorg24 som är ett skräddarsytt verksamhetsstöd åt HVB-hem och LSS-boenden.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.