Följ Kaustik AB

Kaustik förvärvar Carefox

Pressmeddelande   •   Jun 04, 2019 13:16 CEST

Kaustik, ett IT-bolag inom vård- och omsorgssektorn, har förvärvat samtliga aktier i Carefox som har utvecklat ett marknadsledande planeringssystem för hemtjänst.

Sedan 2014 erbjuder Jönköpingsbaserade Carefox ett system som används till hemtjänstplanering för såväl privat som kommunal sektor och idag använder var tredje hemtjänstföretag Carefox. IT-tjänsten optimerar planeringen av hemtjänsten genom att ta hänsyn till vårdtagarens beslut samt behov samtidigt som att det effektiviserar medarbetarnas arbetstid.

- Vi är otroligt glada över att få välkomna Carefox. Vi delar samma värdegrund och brinner för att genom IT-lösningar ge mer tid åt omsorgen. Genom förvärvet stärker vi vår position ytterligare på den svenska marknaden. Det gör att kunderna kan fortsätta känna sig trygga med att vi även i framtiden kommer utveckla de bästa av systemstöd, säger Christian Ljunge, vd Kaustik.

I och med förvärvet erbjuder Kaustik marknadsledande system för såväl hemtjänst som för personlig assistans vilket är fördelaktigt eftersom många omsorgsföretag bedriver båda tjänsterna.

- Nu kan vi ge kunderna ett kombinationserbjudande vilket gynnar många utförare, berättar Christian Ljunge.

- Carefox är stolta över att få bli en del i ett mycket kompetent och branschnära IT-bolag som är nära sina kunder och sina medarbetare. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan fortsätta att skapa lösningar för våra kunder som frigör tid i administrationen så de kan lägga mindre tid på kontoret och mer tid hos sina kunder, säger Erik Reuthammar, VD för Carefox.

För frågor kontakta Christian Ljunge tel. 0707-78 79 48 eller Erik Reuthammar tel. 0322-22 20 22. 

Kaustik är ett IT-bolag som med gedigen kunskap och engagemang utvecklar IT-system för vård- samt omsorgssektorn. Aiai och Carefox är marknadsledande verksamhetssystem som effektiviserar administrationen av personlig assistans respektive hemtjänst. Omsorg24 är ett skräddarsytt system för HVB-hem och LSS-boenden.

Därutöver förmedlar Kaustik Akademi kompetensutveckling för privata och offentliga omsorgsverksamheter och Aiai Magasinet berör ämnen förknippat med personlig assistans. Varje år anordnas även Full delaktighet som är en mötesplats under Almedalsveckan som syftar till att samla opinionsbildare och beslutsfattare kring frågor om varje individs rätt att delta i vårt samhälle.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.