Följ Kaustik AB

Pressmeddelanden 2 träffar

Stort intresse för Branschbarometern Personlig Assistans

Pressmeddelanden   •   Mar 20, 2019 15:21 CET

Nu presenterar Kaustiks exklusiva siffror från branschen personlig assistans. ​Informationen är anonymiserad och hämtad direkt ur Aiai vilket ger branschen en unik inblick i nuläget och kan påvisa viktiga skillnader över tid.

23 unika seminariepunkter samsas under Full delaktighet i Almedalen

23 unika seminariepunkter samsas under Full delaktighet i Almedalen

Pressmeddelanden   •   Jun 02, 2016 18:19 CEST

​Under Almedalsveckan står Kaustik värd för en ny viktig mötesplats. En ny arena för påverkan och diskussion skapas med namnet Full delaktighet. Detta för att öka medvetenhet kring allas lika rätt i samhället och den viktiga assistansreformens bestående och utveckling.

Nyheter 2 träffar

Ny forskarrapport om konsekvenser av indragen assistansersättning

Ny forskarrapport om konsekvenser av indragen assistansersättning

Nyheter   •   Jul 12, 2016 21:16 CEST

Fokus på kostnaderna för LSS har lett till en mer medicinsk syn på funktionsnedsättning än tidigare. Det har bland annat lett till att personer i personkrets 3 vars funktionsnedsättning inte bedöms på medicinska grunder, succesivt fått svårare att kvalificera sig för assistansersättning. Det hävdar Mattias Näsman, ekonomihistoriker vid Umeå universitet, i en färsk rapport presenterad i Almedalen.

Personlig assistans skapar positiva ekonomiska spiraler

Personlig assistans skapar positiva ekonomiska spiraler

Nyheter   •   Jun 05, 2016 08:52 CEST

Nationalekonomen och författaren Stefan de Vylder skräder inte orden när han kommenterar utvecklingen inom den personliga assistansen. –Det är en trend att spara in på grupper som är svaga ekonomiskt, som inte har en stark röst i den ekonomiskpolitiska debatten och där inget parti verkar angeläget att fiska röster i denna grupp, säger han.